Werken bij Nebim

BBL in Nederland

Leren en werken bij Nebim via de Beroeps Begeleidende Leerweg (BBL)

Leren en werken bij Nebim

 

Een truck of bedrijfswagen moet rijden. Punt uit. Is er iets mis, dan zijn er toppers zoals jij nodig om het voertuig zo snel mogelijk weer op weg te helpen. Daarvoor moet je goed kunnen sleutelen. En soms ook improviseren: een oplossing bedenken zodat de chauffeur direct weer kan rijden.

Tijdens je opleiding leer je veel in praktijksituaties. Als BBL monteur werk je namelijk vier dagen per week bij ons en ga je één dag naar de Truck Academy. Hier werk je onder andere met vier uiterst moderne trucks die voldoen aan de Euro 6-normen. Waardevolle praktijkervaring!

Hoe moet je omgaan met alle gereedschappen? Hoe werkt de elektronica in een voertuig? Je weet straks ook alles van motormanagementsystemen, luchtdrukremmen en dieselmotoren. Er zijn altijd collega's in de buurt die je iets kunnen vertellen wat je nog niet wist, dus als je slim bent luister je goed. Werk je daarbij hard, dan word jij snel een uitstekende bedrijfsautotechnicus.

Je leert hoe je de klant uitlegt wat je gaat doen. Maar je bent natuurlijk vooral bezig met het probleem opsporen, repareren, vervangen en afstellen van onderdelen van bedrijfsauto's en trucks. Ben jij klaar voor het grote werk?

BBL monteur ”Daan Winkelmolen"

"Ik voel een drive om te blijven leren. Handig, want de branche blijft in beweging"

"Deze opleiding past bij mij omdat ik geen 9-tot-5-mentaliteit heb en gemotiveerd ben om me altijd bij te blijven scholen. Deze branche zal altijd in ontwikkeling blijven en daarom moet je jezelf op de hoogte blijven houden. Bijvoorbeeld door cursussen te volgen.

Op school en bij Nebim leer ik mij te specialiseren in elektronica. Nu werkt bijna alles nog mechanisch, maar langzaam verandert dit naar elektronisch. Ik ben blij met mijn vaste contract bij Nebim. Zij geven mij kansen om te leren en te ontwikkelen. Ik kan tegenwoordig bijna alle bedrijfswagens zelf wel repareren."

 

Van vakantiewerk / stages naar het grote werk: sleutelen aan bedrijfswagens en trucks

Ben jij gek van voertuigen, sleutel jij in je vrije tijd wel eens enthousiast aan de motor van een auto, kart of brommer? Dan ben jij bij ons zeker aan het juiste adres! Bij ons kan je namelijk kennis opdoen in de praktijk.

Je kunt tijdens stages of buiten de schoolperiode in de vakanties werken, maar ook op lesvrije dagen, woensdagnamiddag of zaterdag. Dit doen we middels een oproepcontract waarvoor je natuurlijk een ruime vergoeding krijgt. Voor een stage maken we afspraken met je school.

Je wordt eerst wegwijs gemaakt en gaat daarna zelfstandig aan het werk. Wie weet is dat de eerste stap naar een vast contract. Want hierna kun je natuurlijk de grote stap maken.

 

Begeleiding

Jeroen Steeghs (technisch trainer in Nederland) begeleidt de nieuwe studenten op de werkvloer, bijvoorbeeld om hen te leren hoe ze onderhoud uitvoeren volgens de Volvo- en Renault-normen. Daarnaast zal Jeroen de studenten ook verder begeleiden naar de richting die ze uit willen.

WIJ MAKEN SAMEN HET VERSCHIL

NEBIM is een truckdealer met negen vestigingen in Nederland en België. We zijn officieel Volvo Trucks-dealer en Volvo Bus-dealer in Nederland en België en officieel dealer van Renault Trucks en lichte bedrijfswagens in Nederland. Wij bieden klanten totale truck- en trailerservice, zowel in producten als dienstverlening. Dit doen we onder de naam NEBIM GROEP.

NEBIM bestaat sinds 1936. De huidige organisatie is in 2000 verzelfstandigd en sindsdien gegroeid. Bij NEBIM werken 250 medewerkers. Wij maken het verschil met onze 7 klantbeloftes, waarbij de klant centraal staat.

Kom je ons team versterken om deze beloftes waar te blijven maken?!

Nebim in Nederland
Risseweg 36
6004 RM Weert
+31 (0)495 58 37 00
info@nebim.eu

NEBIM.EU
Nebim in België
Industrieweg 150
B-9030 Mariakerke (Gent)
+32 (0)9 216 76 10
info@nebim.eu