Werken bij Nebim

Stage in België

Begin je loopbaan bij Nebim met een stage

Wie ben jij?

 

Jij bent verzot op voertuigen, jij sleutelt in je vrije tijd wel eens enthousiast aan de motor van een auto, kart of brommer.

Volg jij de richting autotechnieken en heb je interesse in moderne technologie en High Performance Trucks? Dan ben jij zeker bij ons aan het juiste adres! Bij ons kun je kennis opdoen in de praktijk.

Na je opleiding wacht een ruim werkveld waarbinnen je breed inzetbaar bent met je sterke algemene technologische kennis en bagage. Deze achtergrond maakt het ook mogelijk om te werken in andere functies binnen Nebim.

Stage bij Nebim via school

Je hebt in België een secundaire school (tot het 6e middelbaar – 18 jaar) en bachelor (na 18 jaar). Als je een technische studie volgt ben je verplicht om een stage te volgen binnen een bedrijf in deze studierichting. Voor de secundaire scholen is dat meestal in het laatste jaar. Bij de bachelors is dat een korte stage in het 2e jaar en een langere stage in het laatste jaar. Het komt erop neer dat je de theorie van je studie toepast in de praktijk.


Gesprek bij Nebim

Tijdens het gesprek bij Nebim wordt aan jou gevraagd wat jou interesses zijn en wat jij wilt bereiken. Wil je graag werken in de werkplaats, dan zal jouw stageperiode daar verlopen. Weet jij als student nog niet goed wat je wilt doen dan stellen wij voor om bij alle takken binnen het bedrijf mee te lopen. Bijvoorbeeld 2 weken in de werkplaats, 1 week receptie, 1 week magazijn, 1 week verkoop binnendienst en 1 week facturatie. Zo kun je zien wat er allemaal gebeurt vanaf het moment dat een truck binnenkomt tot de factuur naar de klant.

Projectstage

Studenten die studies doen op bachelor niveau (hoge school), moeten in het laatste jaar een projectstage doen. Dit is een soort afstudeerproject (thesis). Het afstudeerproject wordt beschouwd als het opstapje naar een toekomstige carrière. De bedoeling is dat je een project dat wij voorleggen tot een goed einde brengt. Je start een opdracht vanaf nul en brengt dit tot een goed eindresultaat, waarbij kennis uit theorie en praktijk worden gecombineerd.

 

Begeleiding

Jochem Pannecoucke (technisch trainer) begeleidt de nieuwe mekaniekers op de werkvloer, bijvoorbeeld om hen te leren hoe ze onderhoud uitvoeren volgens de Volvo-normen. Jochem zal hen ook verder begeleiden naar de richting die ze uit willen.

 

Vakantiewerk

Studenten kunnen bij ons buiten de schoolperiode werken: in de vakantie, op lesvrije dagen, woensdagnamiddag of zaterdag. Studenten hebben op jaarbasis 475 uren om te werken. Dit kan enkel op woensdagnamiddag, zaterdag, in vakanties of op lesvrije dagen.

In de eerste weken werkt de student onder begeleiding van een medewerker bij Nebim. Nadat de student wegwijs is gemaakt binnen het bedrijf gaat hij of zij zelfstandig aan het werk. Wie weet is dat de opmaat naar een vast dienstverband!

WIJ MAKEN SAMEN HET VERSCHIL

NEBIM is een truckdealer met negen vestigingen in Nederland en België. We zijn officieel Volvo Trucks-dealer en Volvo Bus-dealer in Nederland en België en officieel dealer van Renault Trucks en lichte bedrijfswagens in Nederland. Wij bieden klanten totale truck- en trailerservice, zowel in producten als dienstverlening. Dit doen we onder de naam NEBIM GROEP.

NEBIM bestaat sinds 1936. De huidige organisatie is in 2000 verzelfstandigd en sindsdien gegroeid. Bij NEBIM werken 250 medewerkers. Wij maken het verschil met onze 7 klantbeloftes, waarbij de klant centraal staat.

Kom je ons team versterken om deze beloftes waar te blijven maken?!

Nebim in Nederland
Risseweg 36
6004 RM Weert
+31 (0)495 58 37 00
info@nebim.eu

NEBIM.EU
Nebim in België
Industrieweg 150
B-9030 Mariakerke (Gent)
+32 (0)9 216 76 10
info@nebim.eu