Nebim is officieel Truck dealer | Totale Truck- en Trailerservice

Frank van der Sterren

‘Nebim geeft je kansen’

Hoe is het om bij Nebim te werken? Frank van der Sterren (28), monteur bij Nebim Venlo, vertelt over de uitdagingen in zijn werk.

Frank houdt van veel afwisseling

“Het leukste aan mijn werk? Dat is de variatie in werkzaamheden. Elke dag is weer anders: ik doe keuringen, reparaties, onderhoud, tachograaf-ijkingen en stel diagnoses. Het oplossen van storingen vind ik het leukst om te doen. Laatst kwam er een truck binnen met versnellingsbakproblemen. Toen heb ik de versnellingsbak uit elkaar gehaald om de diagnose te kunnen stellen, het probleem opgelost en de versnellingsbak weer in elkaar gezet. Als tijdens de proefrit blijkt dat de truck weer goed schakelt, geeft dat een goed gevoel.”

Frank vd Sterren Nebim 2

Van stagiair tot voorman

“In 2012 ben ik hier als stagiair begonnen toen ik de opleiding bedrijfsautotechnicus deed. Nadat ik de opleiding had afgerond, ben ik fulltime bij Nebim aan de slag gegaan. Hier heb ik veel kansen gekregen om door te leren. Zo heb ik opleidingen gevolgd om APK-keurmeester en tachograaf-keurmeester te worden. Ook heb ik hier mijn vrachtwagenrijbewijs gehaald en ben ik, samen met aantal andere collega’s, gecertificeerd om te mogen werken aan LNG-trucks en elektrische voertuigen. Naast bedrijfswagenmonteur ben ik inmiddels ook voorman: ik stuur mijn ploeg in de werkplaats aan en ben het aanspreekpunt bij vragen.”

“Via Nebim heb ik opleidingen gevolgd om APK-keurmeester en tachograaf-keurmeester te worden.”

De techniek is uitdagend

“Interesse in techniek zat er al van jongs af aan in. Vroeger sleutelde ik thuis in de schuur aan brommertjes. Mijn vader was chauffeur en toen ik jong was, ging ik weleens mee. Nu sleutel ik graag aan het grote spul. De techniek is uitdagend: je krijgt hier te maken met systemen en technieken die je in personenauto’s niet hebt, zoals luchtdrukremmen.”

Frank vd Sterren Nebim 1

Hoe is Nebim als werkgever?

“Het is hele prettige werkgever. Je krijgt hier alle kansen om verder te leren als je dat wilt. Ook de werksfeer is goed: je werkt samen met leuke collega’s. Naast het werk hebben we regelmatig leuke uitjes met het team en collega’s van andere vestigingen. In overleg is heel veel mogelijk. Zo ben ik sinds een paar jaar als monteur betrokken bij een team dat meedoet aan de Dakar Rally. Nebim denkt mee zodat ik in die periode altijd een paar weken vrij kan nemen.”

Benieuwd wat jij bij Nebim kunt doen?

E-mobility Technicus

E-mobility Technicus

Als E-mobility Technicus hou jij je o.a. bezig met onderhoud- en reparatiewerkzaamheden aan elektrische trucks en lichte bedrijfswagens, en uiteraard het uitvoeren van de APK-keuringen in Venlo. Opleidingsprogramma mogelijk!

Lees meer

Op zoek naar een baan die je écht uitdaagt? Dan moet je bij Nebim zijn

Waar wacht je nog op? Nebim daagt je graag uit met boeiende carrièremogelijkheden die passen bij jouw ambitie. Ontdek de inspirerende ervaringen en vind jouw perfecte baan. Eén ding is zeker: bij Nebim vind je plezier en uitdaging in je werk én een goede afstemming tussen werk en privé.

Frank vd Sterren Nebim 1

Werken bij Nebim

Als je kiest voor een baan binnen de Nebim Groep, dan heb je niet alleen leuk en interessant werk. Je werkt met de nieuwste technieken, krachtige motoren en veel variatie. Ongeacht in welke functie je aan de slag gaat, jouw werk maakt zeker het verschil. Samen met bijna 200 toekomstige collega's, verdeeld over Nederland en België, werk je aan jouw toekomst, die van de transportwereld en Nebim.

Nederland

Venlo
Weert
Elsloo

NEBIM.EU

België

Gent
Zele
Ninove
Zwevegem