Nebim is officieel Truck dealer | Totale Truck- en Trailerservice

Begin je loopbaan bij Nebim met een stage of vakantiejob

Stage in België

Student

Student - Monteur vrouw

Wie ben jij?

Jij bent zot van voertuigen! Je sleutelt in je vrije tijd weleens enthousiast aan de motor van een auto, kart of brommer. Je volgt de richting Autotechnieken en je hebt interesse in moderne technologie en High Performance Trucks.

Herken jij jezelf in deze beschrijving? Dan ben je bij ons zeker aan het juiste adres! Bij ons doe je kennis op in de praktijk.

Na je opleiding wacht een ruim werkveld waarbinnen jij inzetbaar bent met de sterke algemene technologische kennis en bagage die je hebt opgedaan. En je bent niet beperkt tot mekanieker.

Stage bij Nebim via school

Als je op school een technische richting volgt, zowel op een secundaire school als bij het hoger onderwijs, ben je verplicht om in deze studierichting een stage te volgen binnen een bedrijf. Voor de secundaire scholen is dat meestal in het laatste jaar. Voor het hoger onderwijs is dat een korte stage in het 2e jaar en een langere stage in het laatste jaar. Het komt erop neer dat je de studierichting die je volgt omzet in de praktijk. Bij ons kun je ook terecht voor werkplekleren en duaalleren. 
 

Je gesprek bij Nebim

Tijdens het gesprek bij Nebim vragen wij jou wat je interesses zijn en wat je wilt bereiken. Wil je graag werken in de werkplaats, dan zal jouw stageperiode daar verlopen.

Weet je nog niet goed wat je wilt doen? Niet erg! Ons voorstel is dan om alle takken binnen het bedrijf eens te bekijken. Bijvoorbeeld 2 weken in de werkplaats, 1 week receptie, 1 week magazijn, 1 week verkoop binnendienst en 1 week facturatie. Zo kan je zien wat er allemaal gebeurt van het moment dat een vrachtwagen binnenkomt in de garage tot aan de facturatie aan de klant.

Student - Stage bij Nebim

Projectstage bij Nebim

Studenten die hun opleiding volgen op bachelorniveau (hogeschool), moeten in het laatste jaar een projectstage doen. Dit is een soort afstudeerproject (thesis).

Het afstudeerproject wordt beschouwd als het opstapje naar een toekomstige carrière. De bedoeling is dat de student een project, dat wij voorleggen, tot een goed einde brengt. Je start een opdracht vanaf nul en brengt dit tot een goed eindresultaat, waarbij kennis uit theorie en praktijk worden verbonden.

VOORBEELD 1

TRUCK/TRAILER TESTSTATION

Gilles en Michiel, studenten van de Vives Hogeschool, kregen de taak om een toestel te ontwikkelen dat een aanhanger simuleert, zodat in 1 soepele beweging de verlichting en de ABS kan worden getest.

Zij hebben 12 weken lang aan dit prachtige toestel gewerkt en dit tot een goed eindresultaat gebracht. Dit project hebben ze volledig van de grond af aan zelf ontworpen en opgebouwd.

Student project teststation

VOORBEELD 2

D-TRUCK

Onze diagnosetruck, genaamd de “D-truck”, is een mooi voorbeeld van hoe de privésector en scholen kunnen samenwerken. Studenten van de Thomas More Hogeschool kregen van ons de opdracht een didactische truck te ontwikkelen. Deze truck moest inzetbaar zijn in middelbare scholen om het tekort aan hedendaags didactisch materiaal op te vullen. De truck is zowel in lengte als hoogte ingekort om in kleine werkhallen te passen.

Zij hebben 12 weken lang aan dit prachtige toestel gewerkt en dit tot een goed eindresultaat gebracht. Dit project hebben ze volledig van de grond af aan zelf ontworpen en opgebouwd.

Robin Vandeneende en Thomas Van Looveren namen dit project onder handen. Zij slaagden met glans voor hun bachelorproef.

De D-truck is al enkele jaren actief als didactisch materiaal in technische middelbare scholen. De scholen zijn er zeer tevreden over. We proberen ieder jaar een update te doen, zodat er extra testen bij komen. Zo blijft de D-truck verder ontwikkelen.

Student Project D-Truck

Begeleiding 
van studenten

Jochem Pannecoucke (onze technisch trainer) begeleidt nieuwe mekaniekers op de werkvloer, onder andere bij het uitvoeren van het onderhoud volgens de Volvo-normen. Jochem begeleidt hen ook verder naar de richting die ze uit willen.

Student begeleider - technisch trainer Jochem Pannecoucke

Vakantiejob voor studenten

Als student kan je bij Nebim werken in de schoolvakanties, op vrije lesdagen, zaterdag en woensdagnamiddag.

In de eerste weken ga je aan de slag onder begeleiding van een ervaren medewerker van Nebim. Je wordt wegwijs gemaakt, leert wat er allemaal mogelijk is en werkt daarna zelfstandig verder.

Vind jij het werk bij Nebim plezierig om te doen en is je leidinggevende tevreden? Bij wederzijdse tevredenheid is het mogelijk om bij Nebim te blijven met een vast contract.

Belangrijk om te weten

Als jobstudent kan je 600 uren per kalenderjaar werken tegen een verminderde sociale bijdrage. Je houdt dan dus meer nettoloon over aan je job. Bij meer dan 600 uur wordt er veel meer afgehouden en krijgen je ouders geen kindergeld meer.

Wij horen graag van je

Wil je meer informatie over de mogelijkheden van een Stage, Projectstage of Vakantiejob bij Nebim? Vul dan het formulier in of neem contact op met Melissa Herman.

HR Nebim België

Melissa Herman
Industrieweg 150
B-9030 Mariakerke (Gent)
M ‭+32 479 37 02 45‬ (ook WhatsApp)

Contact

Werken bij Nebim

Als je kiest voor een baan binnen de Nebim Groep, dan heb je niet alleen leuk en interessant werk. Je werkt met de nieuwste technieken, krachtige motoren en veel variatie. Ongeacht in welke functie je aan de slag gaat, jouw werk maakt zeker het verschil. Samen met bijna 200 toekomstige collega's, verdeeld over Nederland en België, werk je aan jouw toekomst, die van de transportwereld en Nebim.

Nederland

Venlo
Weert
Elsloo

NEBIM.EU

België

Gent
Zele
Ninove
Zwevegem