Nebim is officieel Truck dealer | Totale Truck- en Trailerservice

Rens Haegens

Rens gaat voor het grote werk

Met een vrachtwagenchauffeur als vader zat de interesse voor trucks er al jong in bij Rens Haegens (17). Nu is hij leerling-monteur bij Nebim.

“Mijn vader had vroeger een eigen bedrijf. Toen ik nog in de kinderwagen zat, nam hij me al mee in de truck. Hoewel ik het altijd heel leuk vond om met mijn vader mee te gaan, wist ik al op jonge leeftijd dat ik wilde sleutelen aan trucks. Ik wil met mijn handen werken en heb een voorkeur voor het grote werk.”

Inzet Rens Haegens Nebim 1

Bij Nebim voelde ik me direct welkom

“Ik volg nu de BBL-opleiding bedrijfsautotechnicus bij de Truck Academy in Helmond. Ik zit nu in het tweede jaar van mijn opleiding en ga één dag per week naar school, de andere vier dagen werk ik bij Nebim. Via mijn vader ben ik bij Nebim terecht gekomen. Reparaties en onderhoud aan zijn Volvo-trucks liet hij doen bij Nebim. Mijn vader dacht dat Nebim goed bij mij zou passen en dat blijkt ook zo. Vanaf het eerste moment ben ik hier goed opgevangen en heb ik me hier welkom gevoeld. Ik word begeleid door een leermeester. Hij is mijn aanspreekpunt en begeleider op de werkvloer, maar in de praktijk zijn alle collega’s bereid om je te helpen en vragen te beantwoorden.”

“De theorie die ik op school leer, kan ik hier direct in de werkplaats toepassen.”

Uitdagende en interessante klussen

“De combinatie leren-werken bevalt mij prima. Op school leer ik de theorie en die kan ik hier in de werkplaats direct in de praktijk toepassen. Onder begeleiding van collega’s doe ik allerlei werkzaamheden, zoals onderhoudsbeurten. Remblokken vervangen, olie verversen, dat soort dingen. Ook mag ik af en toe helpen bij grotere reparaties. Laatst heb ik bijvoorbeeld samen met een collega een kapotte koppelingsplaat vervangen. Daarvoor moest de hele versnellingsbak eruit, dus dat was echt een mooie en leerzame klus.”

Inzet Rens Haegens Nebim 1

Leren op kosten van de baas

“De opleiding die ik nu volg, duurt drie jaar. Ik ben in dienst bij Nebim en volg de opleiding in werktijd. Naast de opleiding op school volg ik ook via Nebim cursussen. Zo ga ik binnenkort naar een cursus over apparatuur waarmee je de oorzaak van een storing kunt opsporen. In de toekomst wil ik me daar verder in verdiepen en doorleren voor allround technicus. Bij Nebim kan dat.”

Benieuwd wat jij bij Nebim kunt doen?

E-mobility Technicus

E-mobility Technicus

Als E-mobility Technicus hou jij je o.a. bezig met onderhoud- en reparatiewerkzaamheden aan elektrische trucks en lichte bedrijfswagens, en uiteraard het uitvoeren van de APK-keuringen in Venlo. Opleidingsprogramma mogelijk!

Lees meer

Op zoek naar een baan die je écht uitdaagt? Dan moet je bij Nebim zijn

Waar wacht je nog op? Nebim daagt je graag uit met boeiende carrièremogelijkheden die passen bij jouw ambitie. Ontdek de inspirerende ervaringen en vind jouw perfecte baan. Eén ding is zeker: bij Nebim vind je plezier en uitdaging in je werk én een goede afstemming tussen werk en privé.

Frank vd Sterren Nebim 1

Werken bij Nebim

Als je kiest voor een baan binnen de Nebim Groep, dan heb je niet alleen leuk en interessant werk. Je werkt met de nieuwste technieken, krachtige motoren en veel variatie. Ongeacht in welke functie je aan de slag gaat, jouw werk maakt zeker het verschil. Samen met bijna 200 toekomstige collega's, verdeeld over Nederland en België, werk je aan jouw toekomst, die van de transportwereld en Nebim.

Nederland

Venlo
Weert
Elsloo

NEBIM.EU

België

Gent
Zele
Ninove
Zwevegem